Što radimo?

Djelatnosti

Osnovna djelatnost firme Radman’s Building Services su radovi suhe gradnje, odnosno suho-montažerski radovi u okviru građevinskih radova. U suradnji s našim partnerima u mogućnosti smo odraditi i ostale vrste građevinsko obrtničkih radova, pri tome uvažavajući načela održivog razvoja.

Djelatnosti

Pregradni zidovi

Jedan od osnovnih i najčešćih elemenata u suhoj gradnji su gips kartonski zidovi koji nude u odnosu na svaki drugi sistem mnogobrojne prednosti. Zidovi od gips kartona daleko su laganiji od svih ostalih konstrukcija čime je omogućena i gradnja u objektima sa slabim statičkim uvjetima, a korištenjem različitih sistema u ovisnosti od zahtjeva naručitelja i propisa, mogu se za nižu cijenu postići daleko bolja svojstva u odnosu na ostale vrste zidova. S obzirom na višeslojnu konstrukciju samog zida, moguće je postići i potpuno drukčije osobine na suprotnim stranama zida, a u skladu sa potrebama i namjenom prostora sa jedne, odnosno druge strane. Različitim konstrukcijama moguće je postići visoki stupanj toplinske i zvučne izolacije, protupožarne zaštite, otpornost na vlagu, a upotrebom specijalnih ploča i drugih slojeva u konstrukciji ukoliko za to postoji potreba, moguće je postići i druge osobine u pogledu zaštite od štetnih zračenja, zaštite od provale, zaštite od vatrenog oružja i rasprskavajućih eksplozivnih naprava, kao i razna druga specijalna svojstva.

Djelatnosti

Spušteni stropovi

Osim pregrada, gips kartonske ploče se koriste za izradu spuštenih stropova, koji se po potrebi izvode od standardnih, vodonepropusnih ili vatrootpornih ploča. Stropovi se najčešće spuštaju zbog skrivanja instalacija te ugradnje rasvjete i stvaranja posebnih svjetlosnih efekata u prostoru. Atraktivne dizajnerske mogućnosti, su kao i kod izvedbe gips kartonskih zidova, neograničene. Osim u samom obliku, mogućnosti različitih rješenja se očituju i u visinskom tj. kaskadnom poigravanju te stvaranju različitih nivoa spuštenog stropa popraćenog ugradnjom rasvjetnih tijela. Izvođenjem spuštenih stropova od perforiranih GK ploča značajno se smanjuje jeka u prostoru, a pojedini proizvođači su u razvoju tehnologije proizvodnje otišli toliko daleko da su u mogućnosti izvesti ploče sa perforacijama po želji naručitelja, te perforirane ploče isporučiti već obojane u tri nivoa koje se takve i ugrađuju.

Djelatnosti

Suhi podovi

Suhi estrih je podni sistem od specijalnih gips-vlaknastih ploča napravljenih za tu namjenu, a sastavlja se na način da se ploče slažu na podlogu od specijalnih sitnih granula koje služe za izravnavanje podloge, te kao izolator topline i udarnog zvuka. Ploče se polažu sa međusobnim preklapanjem i povezivanjem, tako tvoreći jednu cjelinu. Spojevi se ispune masom na bazi gipsa, te površina estriha postaje jednoliko glatka i ravna. Za primjenu u mokrim prostorima razvijeni su identični sustavi, ali sa pločama cementne osnove kako ne bi došlo do bubrenja gipsa.

Prednosti takvog estriha u odnosu na klasičnu glazuru su slijedeće:

  • Suhi estrih je podni sistem od specijalnih gips – vlaknastih ploča napravljenih za tu namjenu, a sastavlja se na način da se ploče slažu na podlogu od specijalnih sitnih granula.
  • Suhi podovi su otporni na vlagu, mogu biti i na vodu te su otporni na požardo 120 min čime se može rješavati međukatna zaštita od požara.
  • Veća čvrstoća sustava 
  • Preciznija izrada 
  • Brzina 
  • Glatka površina 
  • Laganija konstrukcija
  • Jednostavna ugradnja instalacija ispod površine poda

Djelatnosti

Podignuti podovi

Podignuti podovi su modularni podovi koji se sastavljaju polaganjem ploča na metalne nožice. Zbog velike varijabilnosti u dužinama nožica čime se može postići potrebna visina poda i konstrukcije od modularnih ploča koje je moguće naknadno otvarati, predstavljaju svojevrsnu revoluciju u izgradnji podova. Takvi sistemi omogućuju vođenje velikog broja instalacija ispod samog poda i naknadne preinake na istima. Zbog tih karakteristika posebno su pogodni za uredske prostore sa mnogo stolova, te električnih i mrežnih instalacija jer je sve potrebne instalacije lako dovesti do svakog radnog mjesta ispod površine poda čime su i u žargonu zaslužili ime kompjuterski podovi. Ukoliko se takav pod kombinira sa nekom vrstom modularne završne obloge (npr. tepih u pločama), sve naknadne preinake na instalacijama prilikom razmještanja ureda zahtijevaju minimalna ulaganja kako bi sve potrebne instalacije došle na pravo mjesto. Kao druga varijanta postoje modularni podovi od kalcij sulfatnih ploča koje se međusobno lijepe i tako tvore čvrstu međusobno povezanu cjelinu površine ravne i glatke, te spremne za polaganje bilo kakve završne obloge, uzimajući u obzir da se ploče poda također montiraju na specijalne metalne nožice time tvoreći povišenu podnu konstrukciju koja također omogućava vođenje različitih instalacija ispod površine samog poda. Izrazito su pogodni za postavljanje u kuhinjama, WC-ima i kupaonama.

Djelatnosti

Gletanje i soboslikarski radovi

Gletanje se izvodi kod oštećenja i neravnina od 3 do 30 milimetara, a kod većih udubljenja i kod pokrivanja instalacijskih kanala zid se žbuka i gipsa.

Gletanje je neophodno ako je površina nedovoljno ravna i/ili raspucana i kao takva je neprimjerena za bojanje ili neke druge dekorativne zidne tehnike ili postavljanje pločica.

Gletanje se također radi na gips kartonskim zidovima i stropovima, a postoje različite razine kvalitete npr. Q1, Q2, Q3 i Q4.

U soboslikarske radove ubrajamo ličenje zidova i stropova, postavljanje dekorativnih elemenata – bordura i sl.

Soboslikarskim premazima se može rješiti i zaštita od požara, vlage te širenje bakterija.

Radman's building services d.o.o.

Zagrebačka avenija 106, 10000 Zagreb
Republic of Croatia

MBS: 080982712
OIB: 36171802743

phone: +385 1 7772 024
mail: info@radmans.eu

Contact Us