PREZENTACIJA MONTAŽNE GRADNJE
RBS-LOGO-grayscale
RADMANS HOUSING KATALOG
a
M

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Pokušali smo unaprijed odgovoriti na pitanja s kojima se naši klijenti najčešće susreću. Za sva ostala pitanja, slobodno nas kontaktirajte putem nekog od dostupnih kanala.

Što je niskoenergetska kuća?

Niskoenergetska kuća je kuća koja troši maksimalno 30 kWh/m2 god. energije za grijanje. Takve se kuće zovu i trolitarske kuće. Prema jednostavnom izračunu proizlazi da će takva kuća na grijanje trošiti otprilike 3 lit/m2 god. lož ulja, 3 m3/m2god. prirodnog plina ili 6 kg/m2god. drvenih peleta

Gradite li isključivo tipske objekte ili sam mogu birati kakvu kuću želim?

Sve kuće iz našeg kataloga mogu se izmjeniti prema vašim željama i potrebama. Također, moguće je projektirati i izgraditi točno onakvu kuću kakvu ste zamislili.

Koja je cijena m2 montažne kuće?

Cijena kuće se ne formira na temelju kvadrature kuće, nego se formira isključivo na temelju troškovnika – količine materijala, jedinične cijene koje ovise o vrsti materijala koji se ugrađuje u kuću. Cijena kuće ovisi o arhitektonskom oblikovanju, vrstama materijala, sistemu gradnje, lokaciji i sl.

Koje su prednosti montažnih kuća u odnosu na tradiconalnu gradnju?

Benefiti gradnje montažne kuće su višestruki, a detaljnije možete pročitati na stranici prednosti montažnih kuća.

Jesu li montažne kuće otpornije na potrese?

Osnova konstrukcije montažnih kuća izrađuje se od kvalitetne drvene građe koja je bitno laganija od klasičnog zida te se zbog toga puno bolje ponaša u potresu od klasičnih zidanih kuća.

Koliko dugo može trajati montažna kuća?

Uz redovito održavanje i zaštitu od vode, montažne kuće lako mogu trajati i više od 200 godina.

Koji sistem koristite prilikom gradnje?

U ponudi imamo dva sistema gradnje: basic i comfort. Sve o navedenim sistemima možete pročitati na stranici sistemi gradnje.

Koliko traje gradnja montažne kuće?

Premda se većina radova izvodi u proizvodnom pogonu u kontroliranim uvjetima, montaža konstrukcije na terenu obično traje nekoliko dana, ovisno o veličini kuće.